Whitened and Wooden: Renovated plus Extended Californian Bungalow Right here


A single-level Californian Bungalow in Melbourne , the particular SSK Home was given a contemporary and benign makeover simply by Davidov Companions Architects whilst ensuring that the present structure has been altered within the most minimum way possible. The particular non-intrusive remodelling and expansion project depended on a brand new rear add-on with double roofs to have the backyard a definite identity whilst delineating the particular living region from kitchen area and eating. Instead of choosing the more typical ‘box-like design’ for the expansion, the dashing roof style combines conventional gable roofing form along with contemporary beauty to offer the most of both sides.



Renovated plus extended single-story residence within in Melbourne









Inside, it is a mixture of wood plus white that will holds swing even as brilliant pops associated with fuchsia plus purple motivate the living area. A lovely area rug and emphasize pillows are accustomed to usher within color even while the kitchen plus dining region remain clearly neutral plus minimal. Huge glass doorways completely open the new inclusion towards the back yard using the already position home changed ever so somewhat to suit the particular revised ground plan. Shiny, contemporary plus inviting, this particular revamped family house offers sufficient flexibility with regards to future adjustments and refurbishments. [Photography: Jack Lovel]

ASSOCIATED: Amazing Solarium Steals the particular Show only at that Renovated Mid-Century Bungalow



Rug plus accent cushions bring some purple towards the neutral family room


Light-filled living region and dining area of the renewed Melbourne house


Minimum interior within white along with wooden flooring and slipping glass doorways


Exclusive extension mixes classic roofing form along with modern good looks


Gable roof provides the interior a far more spacious seem

The major customization to the current spaces using the ‘installation’ of the walk within robe plus master in room into the prior dining room. It was executed along with 2100mm higher walls plus cabinetry which usually allowed the initial ceiling flowers and cornices to remain as well as the process to become reversed in the event that desired.

ASSOCIATED: Water Stock: Extended Family members House Requires Shape Within Industrial Stockroom



Modern kitchen within white using a smart isle


Innovative way to change the corner in to a sitting room using a wood plank


Polished contemporary bathroom within stone plus white


Floor strategy of refurbished and prolonged SSK Home in Melbourne

Most likely reading Whitened and Wooden: Renovated plus Extended Californian Bungalow Right here, originally submitted on Decoist. If you loved this post, make sure to follow Decoist on Tweets, Facebook plus Pinterest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *