Taking care of the Planet: Peaceful Cabin Escape in Wa


Finding room on a rich green great deal in Puget Sound, Wa that is filled up with mature Douglas fir plus cedar trees and shrubs, the Sneeoosh cabin is really special in terms from the design plus eco-friendly purpose. The log cabin was designed by zeroplus to ensure that the structure is really as non-invasive as is possible and even the present root program under the home is still left undisturbed right after construction. ‘Lightness’ was the key word during both planning plus execution stage as ready-made Structurally Protected Panels (SIPs) and material frame that will relied upon tension intended for stability assisted pull off the sustainable plus mesmerizing escape.



Sneeoosh Cabin set mit a lush green landscape surrounded by fir and cedar trees









The natural green landscape around the house becomes fuer integral parte of the open living area with large glass windows completely opening up the interior visually. Yet, the bedrooms are tucked away neatly to keep out the chill of winter nights and prying eyes. The synergy between nature and man-made structure here is truly captivating as the cabin seems like fuer extension of the landscape. A small pathway connects the cabin with the parking charge at a distance that sits on an already disturbed site, to minimize environmental further.



Glass, metal frame and prefab SIPs create a eco-conscious cabin in Washington


Platform structure supports the cozy cabin while causing fast nichts eco-impact


Glass walls, steel structure and wooden walls create a open and cozy retreat

Promoting a sustainable way of life, creating a serene getaway that moves away from big city rush and showcasing responsible architecture at its green best, Sneeoosh is an exceptional hideaway indeed!



Dining area and pavilion style living at Sneeoosh Cabin


View of the open living area from above


Contemporary bathroom at the cabin with wooden ceiling and glass windows

Collaborating with fuer arborist, we devised a system to allow not only the tree’s large tap roots to remain but ergo the very small capillary-like roots that trace through the top humus layer continued access to nutrients, water and sun. Another rule welches the tight restriction of the area that welches allowed to be disturbed during construction which welches controlled by a fence that left only a very small working area surrounding the house.



Insulated framed canopy and glass walls create a warm and charming cabin


Douglas fir and cedar trees are left intact on the green lot


Structutal formgebung of the cabin supported by tension beams


Site and floor plan of the Sneeoosh Cabin

You’;re reading Caring for the Planet: Tranquil Cabin Retreat in Washington, originally posted on Decoist. If you enjoyed this post, be sure to follow Decoist on Twitter, Facebook and Pinterest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *