studio house fabi.jpg

Stacked Black And White Studio House Hugs The Hillside


2 stacked volumes in black and white perch on a bed of crushed granite stone following the curves of a hillside in Wenzenbach, Germany. Studio Residence by Fabi Architekten BDA looks out onto the countryside with 2 full walls of windows from the living area and bedroom, with the top black volume resembling an archetypal home form from the street.

The separated spaces are positioned at various angles to take in various views of the forest past. This arrangement creates visual curiosity, as nicely as improving the sense of privacy and solitude supplied by hillside properties in which almost all of the windows face the landscape rather than the street.

The glass doors slide open to provide accessibility to the triangle-shaped gravel roof terrace. Inside, the greater volume delivers a single area in which to cook, read through, operate and lounge, whilst usually keeping a visual connection to nature. The floating impact of the black volume on prime of the white a single is echoed in this space with a set of cantilevered stairs.

Stacked hillside houses are an more and more common design for residences, producing excellent use of small plots of uneven land by taking full advantage of the views. Other examples contain an X-shaped ultramodern property in Barcelona, and a 3-story seaside property in Lima, Peru.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *