Scheduled Timber Display and a Light-Filled Interior Change 1960s Questionnaire Home


Giving the 1960’s house in the busy neighborhood associated with Belrose , Sydney a good modern transformation, Bijl Structures turned to revolutionary design plus sweeping alfresco spaces to produce a stylish, modern family home. The initial brick façade of the house had been considerable changed by switching the old outdoor patio at the front right into a fabulous wood screen that provides complete personal privacy those within. The scheduled timber add-on not only assists create a feeling of personal privacy, but it also filter systems in sunshine and handles to deliver that will fine stability between a very good living atmosphere and a light-filled, cheerful inner surface.


Carefully concealed street facade of Escu House in Sydney


Kitchen and open family area of the Escu House in Sydney

Shaded outdoor dining and living space with a pergola

Family room with bight and cheerful blue accent wall

View of the outdoor hangout from the family room

White and wood kitchen with a backsplash that brings pops of color

Colorful tiled backsplash with geo style for the kitchen

Skylight above the kitchen brings in additional natural light into the living area

Sculptural David Trubridge pendant light above the dining table

Custom home workspace and bench with built-in storage

Slated timber elements connect the interior with the visual outside

Slated timber gives the home a cool visual even after sunset

Vertical slatted timber elements give the street facade ample privacy

RELATED: What sort of Custom Wood Screen Changed This Melbourne Home

The renewed floor strategy of the house targets an open residing area with all the new cooking area and the loved ones acting because the social area. Both these areas open up on the large back garden as well as the outdoor residing and eating spaces even while the family room and eating area sit down next to each other. Sculptural illumination additions such as the iconic Brian Trubridge necklace provide visible contrast combined with the chic tiled backsplash with the food prep. A relaxing colour scheme along with curated springs of colour complete the particular Escu Home – the cozy home that works a perfect provincial oasis. [Photography: Katherine Lu]


Vertical slatted timber elements give the street facade ample privacy


Family room with bight and cheerful blue accent wall


Kitchen and open family area of the Escu House in Sydney


Shaded outdoor dining and living space with a pergola


View of the outdoor hangout from the family room


White and wood kitchen with a backsplash that brings pops of color

RELATED: Contemporary Timber Plus Glass Expansion Revamps Stylish Aussie House


Skylight above the kitchen brings in additional natural light into the living area


Colorful tiled backsplash with geo style for the kitchen

A regarded as approach to the particular allocation associated with space centered on the reality from the family powerful, in addition to a well balanced application of joinery and components, has created a very functional house that provides a good oasis externally world for the family of 4 within a little, intelligent package…


Slated timber elements connect the interior with the visual outside


Sculptural David Trubridge pendant light above the dining table

RELATED: Brilliant Single-Family House In Questionnaire Combines Personal privacy With Stylish Elegance


Custom home workspace and bench with built-in storage


Slated timber gives the home a cool visual even after sunset


Floor plan of 1960s house in Belrose, Sydney before its modern renovation


Floor plan of the Escu house after renovation

You’;re reading through Slated Wood Screen as well as a Light-Filled Indoor Transform sixties Sydney House, originally submitted on Decoist. If you loved this post, make sure to follow Decoist on Tweets, Facebook plus Pinterest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *