New Canaan Residence: A Contemporary Escape Draped in Greenery


Spread across 6000 square meters and surrounded by a lush, green forest the New Canaan Residence in Connecticut seems like a perfect refuge for those who wish to escape the mundane rush of big city life. The initial structure was built in the 50s and over the last few decades several poorly planned additions and changes turned it into a lifeless, traditional home. The task of revitalizing it and giving it a contemporary outlook fell to Specht Harpman Architects, who turned to a floating pavilion and large glass doors and windows to transform its ambiance.

Elegant entryway of the New Canaan Residence with natural beauty Contemporary silhouette of the home stands out in the forest backdrop Gray brings style and sophistication to the living room Family area with cube ottomans and open shelves Cascading chandelier adds drama to the open plan living area Gorgeous home bar with smart seating options Illuminated accent wall in the bedroom brings texture to the space Exquisite bedroom uses large glass windows to offer unabated views of the forest outside Pool area offers a relaxed spot surrounded by lush green vegetation Pool house and barbecue area adds to the beauty of the home Private outdoor lounge with a fireplace

It is the landscape that surrounds the residence and its natural beauty that shape the overall appeal of the home and also act as the perfect backdrop for the cool, contemporary structure. By bringing the greenery indoors and making it a dynamic backdrop for the living spaces and the bedroom, the architects create a visual connection between both the worlds. The long driveway that leads to the entrance of the residence and the floating pavilion instantly draw you in even as the urbane interior draped in white and gray complements the exterior perfectly.

Contemporary silhouette of the home stands out in the forest backdrop Large glass windows take the greenery inside the house visually Gray brings style and sophistication to the living room Family area with cube ottomans and open shelves Cascading chandelier adds drama to the open plan living area Gorgeous home bar with smart seating options Large windows make sure the forest canopy becomes a backdrop for the interior Illuminated accent wall in the bedroom brings texture to the space Exquisite bedroom uses large glass windows to offer unabated views of the forest outside Glass surfaces give even the smallest of spaces a more airy look

Split across 2 spacious levels, the home offers some stunning vantage points that overlook the scenic forest it is nestled in. the top level features the living spaces along with bedrooms and a home gym while the bottom level houses additional public space along with a media room, library and a couple of home offices. A sunken outdoor lounge with fireplace, a refreshing pool with an exquisite pool house and curated gardens and walkways shape the outdoors.

All-white contemporary kitchen with a breakfast zone Walkway leading to the sunken outdoor lounge and the pool Pool house of the contemporary home with its own kitchen and barbecue area Fabulous walkways and curated gardens surround the renovated home Pool area offers a relaxed spot surrounded by lush green vegetation Pool house and barbecue area adds to the beauty of the home Private outdoor lounge with a fireplace Floor plan of the lower level of the New Canaan Residence Upper level floor plan of the contemporary Connecticut home

You’;re reading New Canaan Residence: A Contemporary Escape Draped in Greenery, originally posted on Decoist. If you enjoyed this post, be sure to follow Decoist on Twitter, Facebook and Pinterest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *