Early 1900’s Villa in Wellington Acquires a Fashionable, Light-Filled Extension


Transforming an outdated villa to meet the wants of a increasing contemporary household is a tough task that demands a sensible stability in between aesthetics and performance. It is not just about expanding the living area, realigning the diverse rooms inside the old framework and providing it a brand new sheen. A renovation and growth task like the Matai House in Wellington, New Zealand needs to get into account the future demands of its residents and how the home responds and grows along with people who use it. Accomplishing precisely this without having breaking the bank is Parsonson Architects as they flip this early 1900’s villa into a breezy contemporary hub.

Revamped Wellington villa in New Zealand with a spacious wooden deck Clever use of closed cabinets and open shelves shapes a dashing modern kitchen New family zone with a cool window seat Smart dining space and living area connected with the sunny rear courtyard Concrete and timber family living space leads to the backyard Elegant use of timber adds warmth to the contemporary interior Colorful chairs create a vivacious dining room In-ground lighting on the wooden deck creates a class ambiance Family house built in the 1900s in Wellington gets a stylish modern extension

Significantly of the rear construction of the old villa was demolished to develop space for a beautiful new courtyard and a sparkling extension that is distinctly distinct from the existing residence. Yet, on the outside the new addition is clad in the identical corrugated colorsteel as the outdated villa to give an image of cohesion. An open family members zone, kitchen and dining area occupy this new block and lead into the rear courtyard that acts as a relaxation hub for the total family. This gives the living space a brilliant and cheerful vibe with an indoor-outdoor layout that blurs traditional lines among the interior and the backyard.

Family house built in the 1900s in Wellington gets a stylish modern extension Corrugated colorsteel and timber exterior of the New Zealand home Concrete and timber family living space leads to the backyard Elegant use of timber adds warmth to the contemporary interior Clever use of closed cabinets and open shelves shapes a dashing modern kitchen New family zone with a cool window seat Smart dining space and living area connected with the sunny rear courtyard

With a concrete platform, wooden actions and wise shelving there is loads of textural contrast right here even as the landscape outside adds ample greenery. The previous block on the reduce degree homes bedrooms and an extra residing area with the best floor also internet hosting 2 bedrooms and a bathroom. Embracing an open design that still gives complete privacy, this reinvigorated villa provides a chic makeover to a traditional house. [Photography: Paul McCredie]

Colorful chairs create a vivacious dining room Lighting with colorful wires and edison bulbs give the interior a subtle industrial vibe In-ground lighting on the wooden deck creates a class ambiance Floor plan of the spacious New Zealand home before renovation First level floor plan of the revamped Wellington villa Floor plan of the second level with twin bedrooms and hall

You are reading Early 1900’s Villa in Wellington Acquires a Stylish, Light-Filled Extension, originally posted on Decoist. If you appreciated this post, be sure to adhere to Decoist on Twitter, Facebook and Pinterest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *