Private Residence with Wonderful Brick Walls


This private residence, known as Ruffey Lake House, was designed in 2016 by Steph Richardson and John Liu, who are part of the team at the Australian architectural firm Inbetween Architecture, with interior design created by Aldona Pajdak. The home covers a total ground area of 485 square meters and overlooks the Ruffey Lake Park in Doncaster, a suburb of Melbourne, Australia.



/ House located among tall leafy trees

The double brick home was originally constructed in the 1970s, and has undergone a complete transformation in the hands of Inbetween Architecture.



Entrance with red brick walls


Parking with black metal door


Terrace with views toward the forest


Entrance with wood and glass door

The interior, which had been previously compartmentalized, was reconfigured and turned into an open space in order to allow for easier illumination and a more stylish design. This also allows for an easier connection between kitchen, dining, and living spaces, and for a better flow in their various functionalities. The west side of the ground floor holds quieter private spaces, such as the library, music room, and TV den. A timber clad island divides the east and west sides of the floor, and also serves to conceal the cloak room, bathroom, and pantry. On the second level are the bedroom suites, an additional bathroom, and a large north facing terrace, which is accessible both from the landing and the master bedroom.



Modern living room filled with light


Spacious living-dining and kitchen area


Living room with terrace


Rest area with hydraulic ceramic tile floor


Bathroom with barn door



/ Wooden kitchen and dining area


Spacious wooden kitchen


Laundry room with hydraulic ceramic tiles


Modern wood and black dining room


/ Details of the wooden dining room


Stairs with bookshelf


Study area filled with natural light


Bedroom with closet with barn door


Bathroom in white and wood


Spacious studio filled with natural light


Studio furnished in wood and black


Studio furnished in wood



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *