Personal Residence along with Wonderful Packet Walls


This private residence, referred to as Ruffey Lake House, was designed in 2016 by Steph Richardson and John Liu, that are part of the team at the Australian architectural firm Inbetween Architecture, with interior design developed by Aldona Pajdak. The home covers a total ground area of 485 square meters and overlooks the Ruffey Lake Park in Doncaster, a suburb of Melbourne, Australia.



/ House located among tall leafy trees

The double brick home was originally constructed in the 1970s, and has withstood a complete transformation in the hands of Inbetween Architecture.



Entrance with red brick walls


Parking with black metal door


Terrace with views toward the forest


Entrance with wood and glass door

The interior, which had been previously compartmentalized, was reconfigured and turned into an open space in order to enable easier illumination and a far more stylish design. This also permits an easier connection between kitchen, dining, and living spaces, and for a better flow in their various functionalities. The west side of the bottom floor holds quieter private spaces, like the library, music room, and TV den. A timber clad island divides the east and west sides of the ground, and also serves to conceal the cloak room, bathroom, and pantry. On the next level will be the bedroom suites, an additional bathroom, and a big north facing terrace, that is accessible both from the landing and the master suite.



Modern living room filled up with light


Spacious living-dining and kitchen area


Family room with patio


Rest region with hydraulic ceramic floor tile floor


Bathroom with barn door



and Wooden kitchen area and eating area


Large wooden cooking area


Laundry area with hydraulic ceramic ceramic tiles


Modern wooden and dark dining room


or Details of the particular wooden dining area


Stairs along with bookshelf


Research area filled up with natural light


Bed room with wardrobe with barn door


Restroom in white-colored and wooden


Spacious facility filled with sun light


Studio equipped in wooden and dark


Studio equipped in wooden



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *