“Nook Residence” in Canada Blends with the Winter Landscape


architecture modern residence The Nook Residence by MU Architecture is located in a quiet area of the Eastern Townships in Quebec, Canada. Turning its back to the street, it offers a virtually blind facade that encourages discovery and piques curiosity. Strategically located windows and a large opening in the white mass give a hint at the beautiful scenery below.

The house clings to the steep terrain and seems to be projecting toward Lake Memphremagog. Like origami, the 2 volumes are linked by a dynamic bending ribbon that merges the roofs together.
modern residence (1) Inside, the sequence of open living spaces on the ground floor unveils different views of the lake. Separating public from private spaces, a relaxation and contemplation area comes in as a pause in the architecture discovery course.

Polished concrete radiant floors, black ceramic tiles and walnut furniture punctuate the space with elegance. 2 large bedrooms, a bathroom and a dormitory with apparent board-formed concrete walls mainly compose the ground level.

Acting as a landmark through the lush summer, the house changes with the seasons and its whiteness blends into the winter landscape as a tribute to the great Quebec winters. [Information provided by MU Architecture; Photography: Ulysse Lemerise Bouchard- YUL Photo]
modern residence (3) modern residence (4) modern residence (5) modern residence (6) modern residence (7) modern residence (8) modern residence (9) modern residence (10) modern residence (11) modern residence (12) modern residence (13) S:�3-PROJETS�1-PROJETSPROJETS FERMÉS2015_p fermés1471_Résid S:�3-PROJETS�1-PROJETSPROJETS FERMÉS2015_p fermés1471_Résid

The post “Nook Residence” in Canada Blends with the Winter Landscape appeared first on Freshome.com.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *