Inquisitive House Developed as a Package Inside An additional Box


Mell Lawrence Architects, a good Austin centered architectural company, has developed this house — Balcones House — in 2016. The home addresses a massive ground part of over 4, 000 sq . feet, and it is located in Austin tx, Texas, Usa.



External with cement walls


Swimming pool area along with terrace

The home is made in the type of a wide brimmed glass pavilion, rising from the solid cement base. A little guest home sits close to the main creating, a smaller replicate of the type of the larger framework. Both have the view from the pool that will sits within the backyard, along with the lushly vegetated landscape that will surrounds the particular complex.



Interior associated with polished cement floors plus walls


Contemporary living room looking over the swimming pool

The inside of the primary building features a interested design — the volume is really a box which contains a smaller container, which alone houses the particular powder space, stairs, kitchen, and is covered in without treatment fir, that was chosen for the warm plus tactile characteristics. Steel supports, with structural fir decking, lines the particular ceiling, blending warm plus cool components to create a special and sophisticated effect.



Living room along with glass wall space

Flooring to roof glass wall space allow a simple rapport in between interior and exterior at the top floor, along with granting this spectacular sights over the encircling landscape.



Modern family room with sights over the stunning landscape


Contemporary kitchen within white along with marble countertop


Spacious space full of sun light


Room along with glass wall space


Storage area


Cement walls


Bathing room with wood floors plus concrete wall space

The particular guest home serves, whilst unoccupied, being a home office plus art recording studio. This creating is also developed as a package within a container, the interior quantity containing cabinets and isolating the bathroom in the front room, and also housing the fold out there desk, storage, and a king size mattress.



See of the visitor area

The visitor house acts, while unoccupied, as a office at home and ar2rk studio. This particular building can also be conceived being a box in just a box, the inside volume that contains cabinetry plus separating the restroom from the living room, as well as casing a collapse out table, drawers, and also a queen dimension bed.



View from the construction using its gardens


Evening view from the construction




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *