Ferreira Arquitetos Refurbish What Was Once in a Deplorable Condition and Turn it Into a Pleasant and Completely Welcoming Home


This remodeling of a preexisting dwelling situated in Praia da Vagueira, in the municipality of Vagos, Aveiro, in Portugal, that was in a deplorable state, has been developed within a level, surrounding a patio where all the divisions of the house converge.




The design has been created – on a plot measuring 200 square meters – by José Ferreira, part of the team at the architectural firm Ferreira Arquitetos in the entire year 2017. Throughout its design process, the architects chosen a reduced usage of materials, searching for simplicity and seeking to reduce construction costs; however , the effect has been a spacious space, filled with light and charm.




In the interior, we see beautiful wooden floors, but what is most striking is its sloping and high wooden ceilings – surely all eyes are directly drawn to it. The totally open room houses a contemporary white kitchen area in a smart style which will delight visitors and site visitors alike.



Glass walls pierce the white walls, that have a double advantage – for one, these openings allow those standing in the inside to view and admire the surface, uninterrupted. In addition , natural light is thus permitted to seep in to the interior and flow through the space, illuminating all nooks and corners.





















Exterior night view



Exterior night view



Exterior night view



Exterior night view










Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *