Fabulous Remodeling of a House for a Family that Loves their Neighborhood


This extension was made for an old house belonging to a family that grew in size and who preferred to expand their current home instead of moving out. It was carried out by the architectural firm replus design bureau led by its professional architects Khrystyna Badzyan and Dmytro Sorokevych.



View of the main entrance


Main entrance with stairs

Located in Lviv, Ukraine, the construction has an area of 360 square meters distributed in its 4 levels. By adding the extension in the interior courtyard, the architects divided the house into 2 separate sections.



Terrace with wooden floors


Entrance with direct stairs to the living room

The house that was previously built, following the principles of traditional architecture, should be open to space and nature. For this main purpose, huge built-in containers for plants and large trees, were placed on the first floor and on the second floor terrace, near the glass to be fully connected to the interior.
When choosing materials for decoration, the architects preferred only raw and natural materials.

Since the clients had to leave the house during the reconstruction period, the architects faced the main task of carrying out the project in a few months. So they decided to use a thin and lightweight prefabricated frame for the main construction. This could be mounted quickly and allowed them to work during the cold season, which was just the time of year in which the project was carried out.



Modern living room decorated in dark gray and yellow


Living room-kitchen sharing space


Modern dining area in dark gray


Dining room with glass walls


Elegant dining room in dark gray


Elegant stairs to the dining room



Elegant stairs


Terrace in night hours


Terrace with wooden floors


Night view of the exterior of the house and its gardens







Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *