Contemporary House by which every Unwanted Element continues to be Eliminated


This home is located in the particular EL PASO Country Club, within the city of Santo Tomé, within Argentina. This covers 344 square metres and was created in 2012 with the architectural team Ignacio Arrillaga + Walt M. Parola, at the hands of the professionals Ignacio Arrillaga, Walt M. Parola, Ramiro Notara, and Tamara Moron.



External watch of the house as well as its green backyards


Main entry with rock wall

A basic requirements for the style was to improve the relationship between your interior of the home with the encircling land with the arrangement associated with social conditions in immediate connection with the particular semi-open (gallery – quincho) and open up (floors, going swimming pool) areas, allowing simultaneous use with the use of the spaces system. In addition , they searched for to generate sights of the terrain where a course is used (as the visual concentrate of higher attraction) in line with the layout of all of the main conditions of the house to the opposite front side, open to that will main viewpoint.



Front side view from the entrance


Car parking entrance watch



Main entry with dual white doorways


Back garden along with pool


Swimming pool with sleep terrace


Backyard connected to the internal by cup doors

On the other hand, so that as a specific demand from the proprietors of the house, they will sought to produce a front style that maintained the personal privacy of the indoor of the house with regards to the street. With this, a style was created along with careful opportunities that provide the particular entrance using the lighting plus natural venting necessary, along with a single huge central starting in the top floor which allows the home to possess a wide viewpoint of the web site from the primary circulation.

In the formal perspective, the house offers the decrease to the “minimum necessary” as a way of appearance, eliminating any kind of unnecessary or even accessory component and turning to proof of its helpful and practical nature being an aesthetic useful resource.



Internal with contemporary decorative information


Wooden stairways


Living room along with TV region decorated within wood plus black


Family room with cup wall


Contemporary kitchen within black and white upon wooden wall structure


Modern dining area with white-colored satin chair


Dining region in wooden


Pool region in the mid-day hours



Part view encircled by landscapes








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *