Contemporary House by which every Unwanted Element continues to be Eliminated


This home is located in the particular EL PASO Country Club, within the city of Santo Tomé, within Argentina. This covers 344 square metres and was created in 2012 by architectural team Ignacio Arrillaga + Walt M. Parola, at the hands of the professionals Ignacio Arrillaga, Walt M. Parola, Ramiro Notara, and Tamara Moron.



External watch of the house as well as green landscapes


Main entry with rock wall

A basic requirements for the style was to improve the relationship involving the interior of the home with the encircling land with the arrangement associated with social conditions in immediate connection with the particular semi-open (gallery – quincho) and open up (floors, going swimming pool) areas, allowing simultaneous use with the use of the opportunities system. In addition , they searched for to generate sights of the surface where a course is used (as the visual concentrate of better attraction) in line with the layout of all of the main conditions of the house to the opposite front side, open to that will main viewpoint.



Front side view from the entrance


Car parking entrance watch



Main entry with dual white doorways


Back garden along with pool


Swimming pool with relax terrace


Backyard connected to the inside by cup doors

On the other hand, so that as a specific ask for from the proprietors of the house, they will sought to produce a front style that conserved the personal privacy of the indoor of the house with regards to the street. With this, a style was created along with careful spaces that provide the particular entrance with all the lighting plus natural venting necessary, along with a single big central starting in the top floor which allows the home to get a wide viewpoint of the web site from the primary circulation.

From your formal viewpoint, the house offers the decrease to the “minimum necessary” as a way of appearance, eliminating any kind of unnecessary or even accessory component and turning to proof of its helpful and practical nature being an aesthetic useful resource.



Interior with modern decorative details


Wooden stairs


Living room with TV area decorated in wood and black


Living room with glass wall


Modern kitchen in black and white on wooden wall


Modern dining room with white satin chairs


Dining area in wood


Pool area in the afternoon hours



Side view surrounded by gardens








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *