Contemporary House by which every Unneeded Element continues to be Eliminated


This home is located in the particular EL PASO Country Club, within the city of Santo Tomé, within Argentina. This covers 344 square metres and was created in 2012 by architectural team Ignacio Arrillaga + Walt M. Parola, at the hands of the professionals Ignacio Arrillaga, Walt M. Parola, Ramiro Observara, and Tamara Moron.



External watch of the house as well as its green landscapes


Main entry with rock wall

A basic requirements for the style was to improve the relationship between your interior of the home with the encircling land with the arrangement associated with social conditions in immediate connection with the particular semi-open (gallery – quincho) and open up (floors, going swimming pool) areas, allowing simultaneous use with the use of the spaces system. In addition , they wanted to generate sights of the floor where a course is used (as the visual concentrate of better attraction) in line with the layout of all of the main conditions of the house for the opposite front side, open to that will main viewpoint.



Front side view from the entrance


Car parking entrance see



Main entry with dual white doorways


Back garden along with pool


Swimming pool with relax terrace


Backyard connected to the indoor by cup doors

On the other hand, so that as a specific demand from the proprietors of the house, they will sought to produce a front style that conserved the personal privacy of the inside of the house with regards to the street. With this, a style was created along with careful spaces that provide the particular entrance with all the lighting plus natural venting necessary, plus a single big central starting in the top floor which allows the home to possess a wide viewpoint of the web site from the major circulation.

Through the formal viewpoint, the house offers the decrease to the “minimum necessary” as a way of manifestation, eliminating any kind of unnecessary or even accessory component and turning to proof of its helpful and practical nature being an aesthetic reference.



Indoor with contemporary decorative information


Wooden stairways


Living room along with TV region decorated within wood plus black


Family room with cup wall


Contemporary kitchen within black and white upon wooden walls


Modern kitchen curtains with unknown satin viande


Dining subject in wood flooring


Pool sector in the evening hours



Front view between gardens








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *