Contemporary House by which every Needless Element continues to be Eliminated


This home is located in the particular EL PASO Country Club, within the city of Santo Tomé, within Argentina. This covers 344 square metres and was created in 2012 with the architectural team Ignacio Arrillaga + Walt M. Parola, at the hands of the professionals Ignacio Arrillaga, Walt M. Parola, Ramiro Observara, and Tamara Moron.



External look at of the house and its particular green backyards


Main entry with rock wall

A basic requirements for the style was to improve the relationship involving the interior of the home with the around land with the arrangement associated with social conditions in immediate connection with the particular semi-open (gallery – quincho) and open up (floors, going swimming pool) areas, allowing simultaneous use with the use of the spaces system. In addition , they wanted to generate sights of the terrain where a course is used (as a visual focus of greater attraction) in line with the layout of all of the main conditions of the house in the opposite front side, open to that will main viewpoint.



Front side view from the entrance


Car parking entrance see



Main entry with dual white doorways


Back garden along with pool


Swimming pool with relax terrace


Backyard connected to the internal by cup doors

On the other hand, so that as a specific ask for from the proprietors of the house, they will sought to produce a front style that maintained the personal privacy of the inside of the house with regards to the street. With this, a style was created along with careful opportunities that provide the particular entrance with all the lighting plus natural venting necessary, as well as a single huge central starting in the higher floor which allows the home to possess a wide viewpoint of the web site from the primary circulation.

From your formal viewpoint, the house offers the decrease to the “minimum necessary” as a way of manifestation, eliminating any kind of unnecessary or even accessory component and turning to proof of its helpful and practical nature being an aesthetic source.



On the web with chic decorative splashes


Wooden a stairway


Living room together with TV house decorated while wood or black


Lounge room with coupe wall


Fashionable kitchen of black and white located on wooden divider


Modern dining area with vibrant satin furniture


Dining discipline in your


Pool vicinity in the few hours hours



Factor view between gardens








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *