Contemporary House by which every Needless Element continues to be Eliminated


This home is located in the particular EL PASO Country Club, within the city of Santo Tomé, within Argentina. This covers 344 square metres and was created in 2012 from the architectural team Ignacio Arrillaga + Walt M. Parola, at the hands of the professionals Ignacio Arrillaga, Walt M. Parola, Ramiro Observara, and Tamara Moron.



External watch of the house as well as green landscapes


Main entry with rock wall

A basic requirements for the style was to improve the relationship involving the interior of the home with the encircling land with the arrangement associated with social conditions in immediate connection with the particular semi-open (gallery – quincho) and open up (floors, going swimming pool) areas, allowing simultaneous use by using the spaces system. In addition , they wanted to generate sights of the terrain where a course is used (as the visual concentrate of better attraction) in line with the layout of all of the main conditions of the house to the opposite front side, open to that will main viewpoint.



Front side view from the entrance


Car parking entrance look at



Main entry with dual white doorways


Back garden along with pool


Swimming pool with relaxation terrace


Backyard connected to the inside by cup doors

On the other hand, so that as a specific ask for from the proprietors of the house, these people sought to produce a front style that maintained the personal privacy of the indoor of the house with regards to the street. With this, a style was created along with careful opportunities that provide the particular entrance using the lighting plus natural venting necessary, as well as a single huge central starting in the higher floor which allows the home to get a wide viewpoint of the web site from the primary circulation.

From your formal perspective, the house offers the decrease to the “minimum necessary” as a way of appearance, eliminating any kind of unnecessary or even accessory component and turning to proof of its helpful and practical nature being an aesthetic reference.



Inside with contemporary decorative information


Wooden stairways


Living room along with TV region decorated within wood plus black


Family room with cup wall


Contemporary kitchen within black and white upon wooden walls


Modern dining area with white-colored satin seats


Dining region in wooden


Pool region in the mid-day hours



Part view encircled by backyards








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *