Contemporary House by which every Needless Element continues to be Eliminated


This home is located in the particular EL PASO Country Club, within the city of Santo Tomé, within Argentina. This covers 344 square metres and was created in 2012 by architectural team Ignacio Arrillaga + Walt M. Parola, at the hands of the professionals Ignacio Arrillaga, Walt M. Parola, Ramiro Observara, and Tamara Moron.



External look at of the house and it is green landscapes


Main entry with rock wall

A basic requirements for the style was to improve the relationship between interior of the home with the encircling land with the arrangement associated with social conditions in immediate connection with the particular semi-open (gallery – quincho) and open up (floors, going swimming pool) areas, allowing simultaneous use by using the spaces system. In addition , they searched for to generate sights of the floor where a course is used (as the visual concentrate of higher attraction) in line with the layout of all of the main conditions of the house over the opposite front side, open to that will main viewpoint.



Front side view from the entrance


Car parking entrance see



Main entry with dual white doorways


Back garden along with pool


Swimming pool with relaxation terrace


Backyard connected to the inner surface by cup doors

On the other hand, so that as a specific ask for from the proprietors of the house, these people sought to produce a front style that maintained the personal privacy of the inner surface of the house with regards to the street. With this, a style was created along with careful spaces that provide the particular entrance using the lighting plus natural air flow necessary, and also a single big central starting in the higher floor which allows the home to possess a wide viewpoint of the web site from the primary circulation.

In the formal perspective, the house offers the decrease to the “minimum necessary” as a way of manifestation, eliminating any kind of unnecessary or even accessory component and turning to proof of its helpful and practical nature being an aesthetic reference.



Inner surface with contemporary decorative information


Wooden stairways


Living room together with TV surface decorated appearing in wood as well as the black


Den with coupe wall


Leading-edge kitchen by black and white at wooden wall structure


Modern kitchen curtains with white-coloured satin robotic massage chairs


Dining part in fake tree


Pool neighbourhood in the morning hours



Aspects view between gardens








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *