A home Where you Can Reside and Really feel Nature


This remodeling has been carried out by the architecture studio maarch in Boya, WA, Australia, in 2016, requiring careful consideration about the architectural location within the natural environment. An extension for the garden and kitchen room was requested, as well as interior and exterior renovations. These all resulted in a contemporary design, a steel and glass box. The original building, largely masonry (brown brick with concrete floors), had low ceilings, although it did offer good qualities of thermal mass.



View of the terrace with red brick walls


Terrace with wooden floors

The glass walls frame the exterior view of the vegetation and rocks and establish a relationship between the configuration of the house and the landscape that previously did not exist. An external bench seat in cement finish forms the edge of the garden. The design opens to the elements, allowing the owners to transport themselves inside the landscape, surrounded by the sounds of nature.



Minimalist kitchen in white and beige


Kitchen with integrated dining room


Large kitchen with dark wood floors


Modern dining room with glass walls


Dining room with glass walls

The building integrates principles of good natural ventilation, with vents blowing away hot air at night with refreshing breezes from the east. Measures against insects are also in place. Light and shadow are balanced between the old and the new, which is achieved in an intelligent architectural solution.



Exterior night view


Interior view from the outside


Exterior view



Night view of the construction surrounded by nature


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *