Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL


Wall House is a private residence designed by AND’ROL. It is located in Brussels, Belgium and was completed in 2013. The main design element consists of an enclosing wall with a recessed rising part, to which the modest and sober main house nestles and adapts. A second shallow volume that houses a large number of storage spaces is also located behind the wall. The architects chose light grey precast concrete lintels as a reinterpretation of the old fortress walls of rubble stone. The relief of the oozing courses of grout reinforces its rough character. All 3 remaining facades are clad with dark grey fibre cement panels. The asymmetric roof features a deep-set window facing out to the south. Inside, a split-level organization responds to the plot’s sloping ground, intensifies the open space concept and gives the compact building a generous and spacious character. The used materials are deliberately kept simple and easy; the bare prestressed concrete slabs, the polished concrete flooring and the concrete kitchen worktop reference the building’s exterior.

;

Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com

Thank you for reading Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL ! You can find the original article on DesignRulz or you can stay in touch with the latest news in design and architecture on our Facebook page, Twitter or Pinterest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL


Wall House is a private residence designed by AND’ROL. It is located in Brussels, Belgium and was completed in 2013. The main design element consists of an enclosing wall with a recessed rising part, to which the modest and sober main house nestles and adapts. A second shallow volume that houses a large number of storage spaces is also located behind the wall. The architects chose light grey precast concrete lintels as a reinterpretation of the old fortress walls of rubble stone. The relief of the oozing courses of grout reinforces its rough character. All 3 remaining facades are clad with dark grey fibre cement panels. The asymmetric roof features a deep-set window facing out to the south. Inside, a split-level organization responds to the plot’s sloping ground, intensifies the open space concept and gives the compact building a generous and spacious character. The used materials are deliberately kept simple and easy; the bare prestressed concrete slabs, the polished concrete flooring and the concrete kitchen worktop reference the building’s exterior.

;

Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL   DesignRulz.com

Thank you for reading Great Reinterpretation of the Old Fortress Walls of Rubble Stone: Wall House by AND’ROL ! You can find the original article on DesignRulz or you can stay in touch with the latest news in design and architecture on our Facebook page, Twitter or Pinterest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *