Taking a look at this ultra-black Winter Olympics pavilion is much like staring in to space


A darkish structure provides landed within Pyeongchang, Southern Korea, plus it’s nearly too dark to be seen correctly. Designed by London-based architect Asif Khan included in Hyundai Motor’s global flexibility initiative, the particular pavilion is usually coated within Vantablack VBx2, a version associated with what is regarded as the dark pigment on earth (and is currently owned simply by artist Anish Kapoor).

The simple short-term structure, that is located within Olympic Recreation area, measures 10 meters higher (32. 6 feet) having a 35-meter-by-35-meter impact and includes a steel construction and a parabolic facade that is studded with thin rods with tiny lights at the suggestion, creating the particular atmosphere to be in area.

Due to the super-black spray-paint coating the particular pavilion, it really is nearly impossible for that human eye in making out the particular contours from the building. Within a statement, Khan described their vision:

From the distance the particular structure has got the appearance of the window looking at the absolute depths of space. As you technique it, this particular impression expands to fill up your entire industry of look at. So on getting into the building, seems as though you happen to be being taken into a impair of blackness.


Yet entering the particular pavilion, you are brought right into a seemingly brand new dimension. A big white space clad within Corian produces an immersive water set up, in which twenty 5, 000 drinking water droplets are usually released every single minute plus travel together carved stations until getting to a central swimming pool.

The pavilion was entrusted by Hyundai Motors in colaboration with its Hydrogen Fuel Cellular vehicles plus opens upon February 9.



Through : Dezeen, ArchDaily


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *