Aussie Property Embraces Outdoors With Airy New Annex


To make a extensively present day house with effortless accessibility to a backyard backyard, the home owners, in the city of Hawthorn, asked Aussie architecture company MO-DO (which is Michael Ong Design and style Workplace) for an addition to their double-fronted cottage. MO-DO’;s answer was to remove a freestanding construction at the rear of the house and develop a new volume connected to the existing home via a tunnel-like hallway that gives the residence, Tunnel Home, its apt identify.

Rather than de-emphasize the newness of the addition by making a seamless connector, say the architects, they made a decision to heighten the “distinction between old and new” by producing a structure that, whilst delicate to the scale of the unique house, doesn’;t attempt and mimic its kind outright. Alternatively, they created an angular, modern day annex that lets in normal light by way of broad sliding doors and windows.

The structure’;s unique, vaulted roof, which seems to float above the extension, supplies passive cooling in the summer time months and aids circulate warm air in the winter.

And that backyard the customers needed effortless accessibility to? It acquired a fresh new vibe, too, with new seating, and a greater sense of connection to indoor spaces.

∙ Tunnel House / MO-DO [ArchDaily]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *