Zen Architects Changed A 1960’s Warehouse In to a Family Home


Zen Designers Transformed The 1960’;s Stockroom Into A Family house | CONTEMPORIST

Zen Architects have transformed a 1960's warehouse in Melbourne, Australia, into a comfortable and energy efficient family home that re-uses the existing building as much as possible.
Digital photography by Emma Cross

Zen Architects possess transformed the 1960’s stockroom in Melbourne, Australia, in to a comfortable plus energy efficient family house that re-uses the existing constructing as much as possible.

Through the home, unique elements such as the light fixtures, sprinkler water lines, doors, metal cladding and roofing sheeting have the ability to been held and assist to create a special interior.

Zen Architects have transformed a 1960's warehouse in Melbourne, Australia, into a comfortable and energy efficient family home that re-uses the existing building as much as possible.
Photography by Emma Cross

A new elevated wood outdoor patio connects the particular living regions of the home using the courtyard. Slipping glass windows and doors allow the sunshine to filtration system through to the inside.


In this modern converted warehouse, a new raised wood deck connects the living areas of the home with the courtyard. Sliding glass doors and windows allow the sunlight to filter through to the interior.
Photography by Emma Cross

Custom azure cabinetry operates along the wall structure and in to the kitchen, whilst a large wooden dining table is definitely anchored within the space simply by colorful cup pendant lighting.


In this modern converted warehouse, custom blue cabinetry runs along the wall and into the kitchen, while a large wood dining table is anchored in the space by colorful glass pendant lights.
Photography by Emma Cross

At the reverse end from the open ground plan may be the living room that is stepped lower from the wooden deck. Easy lighting continues to be embedded in to the wood roof.


In this modern converted warehouse, the living room is stepped down from the wood deck. Simple lighting has been embedded into the wood ceiling.
Photography by Emma Cross

Throughout the major living amount of the home, the existing warehouse flooring slab has been kept, partly due to limited site accessibility, but also for the inherent put energy.


Throughout the main living level of this converted warehouse, the existing warehouse floor slab was kept, partially due to restricted site access, but also for its inherent embodied energy.
Pictures by Emma Mix

Upper level, mezzanine areas float inside the original quantity and framework of the storage place and home the rooms.


In this modern converted warehouse, mezzanine rooms float within the original volume and structure of the warehouse and now house the bedrooms.
Photography by Emma Cross

The house also offers access to the roof porch that has sights of the town.


This modern converted warehouse has access to a roof deck that has views of the city.
Photography by Emma Cross | Builder: Truewood Constructions

Get the contemporist daily e-mail newsletter – sign up right here

Social Media – Newsletter

Luminaire – July 2017 – Bocci

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *