yy.jpg

Yin-Yang Residence By Brooks + Scarpa


Brooks + Scarpa have designed the Yin-Yang House in Venice Seaside, California.

yy_300413_01

From the architects

The Yin-Yang Home is a single-family residence in a quiet Venice, CA community. The layout goal was to create a space for a large and expanding family with numerous kids, which would create a calm, relaxed and organized setting that emphasizes public family area. The home is also meant to serve as a area to entertain and a welcoming area for youngsters as they seek out social space with pals.

The home is organized all around a series of courtyards and other outside spaces that integrate with the interior of the house. Facing the street the residence appears to be solid. Nonetheless, behind the steel entry door is a courtyard, which reveals the indoor-outdoor nature of the residence behind the reliable exterior. From the entry courtyard, the complete area to the rear backyard wall can be witnessed the 1st clue of the home’s spatial connection amongst within and out. These spaces are made for entertainment, and the 50 foot sliding glass door to the residing space enhances the harmonic connection of the main room, permitting the owners to host numerous guests without the feeling of currently being overburdened.

The tensions of the house’s exterior are subtly underscored by a twelve-inch steel band that hews close to, but occasionally rises above or falls beneath the floor line of the second floor – a constant loop moving inside and out like a pen that is by no means lifted from the webpage, but reinforces the intent to spatially weave together as a single room the indoors with the outdoors area.

Scale manipulation also plays a formal role in the design and style of the construction. From the back, the property appears to be a single-story volume. The big master bedroom window and the outside measures are scaled to help this illusion. It is only when the measures are animated with men and women that one particular realizes the true scale of the property is 2 stories.

The kitchen is the heart of the home, with an open functioning spot that permits the owner, an accomplished chef, to chat with pals whilst cooking. Bedrooms are intentionally developed to be really tiny and simple, to offer bigger public spaces, emphasizing the family members in excess of person domains. The breakfast space appears across an outdoor courtyard to the guest room/little ones playroom, establishing a visual connection although defining the separation of utilizes. The young children can play outside even though underneath adult supervision from the dining area or the workplace, or do homework in the workplace even though adults occupy the adjacent outside or indoor area.

Several of the components utilized, which includes the bamboo interior, composite stone and tile countertops and bathroom finishes are recycled, and reinforce the environmental DNA of the home, which also has a green roof. Blown-in cellulose insulation, radiant heating and a host of other sustainable characteristics aids in the performance of the building’s heating and cooling.

The active methods in the property consist of a twelve KW solar photovoltaic panel method, the largest such residential system obtainable on the market place. The solar panels also provide shade from the sun, stopping the residence from getting to be overheated. The owners have been in the property for more than 9 months and have however to obtain a energy bill.

Architect: Brooks + Scarpa
Photo: John Linden


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *