This particular former “workers cottage” had been transformed into a good updated livable space


This previous “workers cottage” was changed into an up-to-date livable room | CONTEMPORIST

A for Architecture have recently completed the transformation of a inner-city weatherboard workers cottage in Melbourne, Australia, into a home for a growing young family.
Picture taking by Philip Bennetts

The for Structures have lately completed the particular transformation of the inner-city weatherboard workers new in Melbourne, Australia, in to a home for any growing younger family.

In front of the little cottage, 2 bedrooms had been kept, nevertheless at the rear of the particular cottage, the area was prolonged and became available to the backyard. The new part of the house consists of an open ground plan with all the living region, dining region and the cooking area.

At the front of this modern and renovated small cottage, 2 bedrooms were kept, however at the rear of the cottage, the space was extended and opened up to the back garden. The new portion of the house includes an open floor plan that houses the living area, dining area and the kitchen.
Digital photography by Peter Bennetts

The particular material colour scheme that was selected for the inside consists of cement, brick, wood and dark, as it is able to withstand the children’s scooters plus footballs, and providing a contemporary and clean aesthetic.


In this modern house, a white artistic element was painted onto the brick.
Digital photography by Peter Bennetts

The particular black elements from the kitchen, such as the island plus ceiling, produce a dramatic appearance while at the same time enhancing the dark frames that will surround the particular windows and doors on the opposite finish of the open up plan space.


This modern kitchen features a black island and ceiling, and wood cabinets.
Photography by Peter Bennetts

Beside the cooking area is a hall that links the new expansion and the unique bedrooms from the cottage.


White painted brick and wood line this hallway in a renovated house.
Pictures by Peter Bennetts

Here is a look at among the bathrooms within the cottage. Basic white wall space and ceramic tiles are combined with dark floor ceramic tiles and a suspended vanity to get a contemporary look.


In this modern bathroom, simple white walls and tiles are paired with black floor tiles and a floating vanity.
Photography by Peter Bennetts

Off the hall there’s some stairs leading to the higher floor of the house. At the top of the particular stairs is really a small built/in home office region, with a wooden desk plus open dark shelving.


This modern home office features a built-in wood desk and black open shelving.
Pictures by Peter Bennetts | Built by 6ty6 Projects plus Cocina Joinery

Have the contemporist everyday email publication – sign upward here

Social Media – Newsletter

Luminaire – July 2017 – Mark Table

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *