This particular 1962 Ranch-Style Home Within Texas Was handed A Modern Update


This 1962 Ranch-Style House In Tx Was Given The Contemporary Revise | CONTEMPORIST

co(X)ist Studio have designed the remodel of an original 1962 ranch-style house in South Austin, Texas, and as part of the renovation, they have created an addition that splits the rectangular house at to create a 'Y'. #FloorPlan #ModernHouseDesign #Architecture
Picture taking by Meat Y. Wong

co(X)ist Recording studio have developed the renovate of an authentic 1962 ranch-style home in Austin, Tx, and as section of the renovation, they’ve created a good addition that will splits the particular rectangular home to create a ‘Y’.

Here’s a glance at the prior to photos…

BEFORE PHOTOS - co(X)ist Studio have designed the remodel of an original 1962 ranch-style house in South Austin, Texas, and as part of the renovation, they have created an addition that splits the rectangular house at to create a 'Y'. #FloorPlan #ModernHouseDesign #Architecture
Photography simply by co(X)ist Recording studio

Plus here’s a glance at the ‘after’ floor program that displays the various adjustments to the home, like the way the garage has become a home workplace, and the brand new ‘Y’ form.


co(X)ist Studio have designed the remodel of an original 1962 ranch-style house in South Austin, Texas, and as part of the renovation, they have created an addition that splits the rectangular house at to create a 'Y'. #FloorPlan #ModernHouseDesign #Architecture

In the back of the home, the back patio was additional that operates the entire entire house. The particular porch cover has a cut-out to allow the present crepe myrtle tree in which to stay its unique location.


At the rear of this modern home, a back porch was added that runs the entire length of the house. The porch canopy has a cut-out to allow the existing crepe myrtle tree to stay in its original location. #Porch #ModernPorch #OutdoorSpace
Digital photography by Patrick Con. Wong

Stepping within, the main residing areas come with an open idea floor program. Sliding doorways create a good indoor/outdoor residing experience, that is perfect for benefiting from the comfortable Texas weather conditions. In the kitchen, white-colored cabinets are usually paired using a large tropical isle that features the wood countertop. Beside the kitchen area is a wooden accent wall structure that’s house to the tv and suspended cabinet.


In this modern kitchen, white cabinets are paired with a large island that features a wood counter. Beside the kitchen is a wood accent wall that's home to the television and floating cabinet. #ModernKitchen #KitchenIsland #WoodAccentWall
Digital photography by Patrick Con. Wong

Opposite your kitchen is the dining area, with a vivid yellow dining room table and a darkish accent wall structure with lots of storage. On the other hand of the area is the family room.


This modern house has a bright yellow dining table and a dark accent wall with plenty of storage. On the other side of the room is a bright living room. #DiningRoom #DarkAccentWall #LivingRoom #Yellow
Photography by Patrick Y. Wong

A little light-filled hall provides entry to the new rooms and gives the glimpse from the sculpture backyard outside.


This small light-filled hallway provides access to the new bedrooms and gives a glimpse of the sculpture garden outside. #Hallway #Windows
Digital photography by Patrick Con. Wong

In one of the bed room, a large, colourful and visual mural gleams up the white-colored walls, whilst a screen gives sights of the backyards.


In this modern bedroom, a large, colorful and graphic mural brightens up the white walls, while a window gives views of the gardens. #BedroomDesign #KidsBedroom #ModernBedroom #GraphicMural
Photography by Patrick Y. Wong

Within another children bedroom, a higher sloped roof creates a feeling of openness and allows for an increased bed to become included.


In this kid's bedroom, a high sloped ceiling creates a sense of openness and allows for a raised bed to be included. #KidsBedroom #BedroomDesign
Digital photography by Patrick Con. Wong

A new restroom was also additional in the expansion. It has a substantial double-sink pride and a walk-in shower using a glass bath door plus white ceramic tiles.


In this modern bathroom, there's a large double-sink vanity and a walk-in shower with a glass shower door and white tiles. #ModernBathroom #BathroomDesign
Photography by Patrick Y. Wong

Within the other bathing room, that rests just at the rear of the family room and prior to the bedrooms, there is a skylight, colorful lights, backsplash plus towel shelves, and a enjoyable animal mural on the walls.


This modern kids bathroom has a skylight, colorful lamps, backsplash and towel racks, and a fun animal mural on the wall. #KidsBathroom #BathroomDesign #ModernBathroom
Photography by Patrick Y. Wong

Have the contemporist every day email e-newsletter – sign upward here

Social Media – Newsletter

Luminaire – October 2017 – Carl Hansen Wishbone

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *