This particular 1930s Packet Bungalow Obtained A Modern Update


This 1930s Brick Bungalow Received The Contemporary Revise | CONTEMPORIST

In a suburb in Sydney, Australia, TRIBE STUDIO gave a 1930s original brick bungalow a modern upgrade and extension to better suit the needs of the family living there.
Picture taking © Katherine Yu

In the suburb within Sydney, Sydney, TRIBE FACILITIES gave the 1930s authentic brick bungalow a modern improve and expansion to better match the needs from the family residing there.

The initial brick framework and information were remaining untouched in front of the home, as the back of the home had a packet and cup extension put into it that will allowed the house to maintain the appearance of a solitary storey house while producing 2 additional bedrooms, your bathroom, and a mixed living, eating, and kitchen spread out upon 2 amounts. Let’s have a look…

Right here you can see the road view from the front of the home. Under the archway, with it is sunburst packet arrangement, you can view straight through the home and in to the backyard.

In a suburb in Sydney, Australia, TRIBE STUDIO gave a 1930s original brick bungalow a modern upgrade and extension to better suit the needs of the family living there.
Photography © Katherine Yu

In the back of the home you will get the full look at of the 2 storey gabled roof expansion, including the walls of home windows on the 1st level as well as the brick 2nd storey expansion complete with recently laid packet in a sunburst arrangement much like that of the initial arrangement in front of the house.


At the back of this renovated home, you can see the 2 storey gabled roof extension, including the wall of windows on the first level and the brick second storey extension.
Digital photography © Katherine Yu

Inside the expansion, wrap about black-framed home windows make the mixed living, eating, and kitchen extra brilliant and link the interior and outside spaces. The particular grey cement floor continues the colour scheme neutral plus compliments the particular darker greyish cabinets across the back wall structure.


Inside the extension of this renovated house, wrap around black-framed windows make the combined living, dining, and kitchen area extra bright and connect the indoor and outdoor spaces. The grey concrete floor keeps the palette neutral and compliments the darker grey cabinets along the back wall.
Photography © Katherine Yu

With the food prep, grey cupboards that match those in the living area provide plenty of storage plus conceal the particular black work area behind slipping doors. The particular white marbled island produces extra space for preparing meals as well as the simple contemporary table is simply the right dimension for the little family.


In this modern kitchen, grey cabinets that match the ones in the living space provide lots of storage and conceal the black work space behind sliding doors. The white marble island creates extra room for prepping meals and the simple modern table is just the right size for the small family.
Digital photography © Katherine Yu

From the back again of the house considering the front, you can view the cement and wooden steps resulting in the main flooring of the home which usually houses the formal family room as well as the master suite, bathroom, as well as the laundry space.


In this renovated house, concrete and wood steps lead to the main floor of the home which houses a formal living room as well as the master bedroom, bathroom, and the laundry room.
Photography © Katherine Yu

The particular formal family room features white-colored walls using a thick azure stripe playing around the edge. A home window opens up towards the kitchen plus looks in order to the backyard in the range. The original packet fireplace had been left unblemished to maintain a few of the character of the house, while contemporary white cupboards were positioned on either part of it to include storage.


This renovated house has a formal living room that features white walls with a thick blue stripe running around the perimeter. A window opens up to the kitchen and looks out to the yard in the distance. The original brick fireplace was left untouched to maintain some of the character of the home, while modern white cabinets were placed on either side of it to add storage.
Pictures © Katherine Yu

On the reverse side from the hallway rests the master suite. A wall structure of gray and white-colored cabinets offers plenty of storage space plus keeps the space clutter totally free.


A wall of grey and white cabinets in this modern bedroom, provides plenty of storage space and keeps the room clutter free.
Photography © Katherine Yu

The particular grey remove along the underside half of the particular cabinets proceeds around the remaining room plus turns into the particular headboard at the rear of the bed. The white shelves system over the bed offers extra storage space and screen room with regard to decorative products and household photos. A little built-in rack becomes a bedroom table.


In this modern bedroom, a grey strip wraps around room and turns into the headboard behind the bed. A white shelving system above the bed provides extra storage and display room for decorative items and family photos. A small built-in shelf becomes a bedside table.
Digital photography © Katherine Yu

The learn bathroom continues to be covered within tiny turquoise tiles to both the wall space and the ground creating a black and white look that is interrupted by floating white-colored vanity, the bathroom . and the huge mirror that will doubles like a storage cupboard.


In this modern master bathroom, the tiny square turquoise tiles on both the walls and the floor create a monochrome look that's interrupted by the floating white vanity, the toilet and the large mirror that doubles as a storage cabinet.
Photography © Katherine Yu

Another half shower, covered within tiny peach tiles and with a coordinating peach roof, creates one more monochrome bathing room just away from master suite.


This modern half bath is covered in tiny peach tiles that match the peach ceiling, and creates a monochrome look
Digital photography © Katherine Yu

The peach tiles in the particular half shower continue in order to the washing room exactly where matching cupboards conceal the particular washer plus dryer.


In this simple laundry room, small square peach tiles on the floor match the color of the cabinets that conceal the washer and dryer.
Picture taking © Katherine Yu

Back in the primary hallway, a good white curved wooden set of stairs leads to the second tale of the expansion.


A white arched wooden staircase leads up to the second story of the extension of this renovated house.
Photography © Katherine Yu

The landing on top of the stairways provides a brilliant spot ideal for playing, plus features a little window searching to the back garden below.


A landing at the top of these wooden stairs provides a bright spot perfect for playing, and features a small window looking out to the backyard below.
Picture taking © Katherine Yu

Just from the landing are usually 2 individual bedrooms with a lot of storage space by means of large cupboards and walk-in closets with increased storage meant for clothes plus toys.


In this small bedroom there's lots of storage space in the form of large cabinets and a walk-in closet with more storage for clothes and toys.
Picture taking © Katherine Yu

In keeping with the particular monochrome concept found in another 2 bath rooms in the house, the particular upstairs bathing room features shiny blue ceramic tiles on the wall space and ground and a brilliant blue roof that continues the space brilliant and enjoyable. Square cut-outs on the wall structure next to the particular bath provide a place to shop shampoos, cleansers, and other shower essentials plus help keep the location surrounding the particular tub expending organized.


This modern bathroom features bright blue tiles on the walls and floor and a bright blue ceiling that keeps the space bright and fun. Square cut-outs on the wall next to the bath offer a place to store shampoos, soaps, and other bath essentials and help keep the area surrounding the tub clean and organized.
Digital photography © Katherine Yu

Get the contemporist daily e-mail newsletter – sign up right here

Social Media – Newsletter

Luminaire – March 2017 – Grek

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *