This New House In Texas Was Designed To Include A Collector Car Showroom


This New House In Texas Was Designed To Include A Collector Car Showroom | CONTEMPORIST

Matt Fajkus Architecture have recently completed the design of a new house in Austin, Texas, that features a huge car showroom / garage and a large cantilever. #ModernHouse #Garage #Cantilever #ModernArchitecture
Photography by Charles Davis Smith

Matt Fajkus Architecture have recently completed the design of a new house in Austin, Texas, that features a huge car showroom / garage and a large cantilever.

Matt Fajkus Architecture have recently completed the design of a new house in Austin, Texas, that features a huge car showroom / garage and a large cantilever. #ModernHouse #Garage #Cantilever #ModernArchitecture
Photography by Charles Davis Smith

Easily visible at the front of the house is a twenty-foot cantilever, which is made possible by large steel beams. The cantilever also creates a space for a covered carport.


Easily visible at the front of this modern house is a twenty-foot cantilever, which is made possible by large steel beams. The cantilever also creates a space for a covered carport. #Cantilever #Carport #ModernArchitecture #ModernHouse
Top photo by Matt Fajkus Architecture | Bottom photo by Perfecto Creative

The house, named ‘Autohaus’, was designed for a car collectors and the garage, which makes up most of the ground level floor of the home is dedicated to this. There’s a car lift and mechanical area, plenty of light and garage doors at each end.


This house, named 'Autohaus', was designed for a car collectors and the garage, which makes up most of the ground level floor of the home is dedicated to this. There's a car lift and mechanical area, plenty of light and garage doors at each end. #CarGarage #Cars #Architcture #Garage
Photography by Casey Woods

Connecting the garage and the upper floor of the home is a light-filled stairwell with wooden stairs and a minimalist black handrail.


Connecting the garage and the upper floor of this modern house, is a light-filled stairwell with wooden stairs and a minimalist black handrail. #WoodStairs #StairDesign
Photography Matt Fajkus Architecture

The second floor is dedicated to the compact living quarters that appear to float above the garage. At the top of the stairs, there’s a large black-framed glass wall that provides a view of the cars below.


At the top of the stairs in this modern house, there's a large black-framed glass wall that provides a view of the collector cars in the garage below. #InteriorGlassWalls #GlassWalls #Windows
Photography by Charles Davis Smith

The main living area of the home is open plan, with the living room and kitchen sharing the same space. A wood accent wall and wood flooring helps to warm up the mostly white interior.


The main living area of this modern house is open plan, with the living room and kitchen sharing the same space. A wood accent wall and wood flooring helps to warm up the mostly white interior. #ModernInteriorDesign #LivingRoom #KitchenDesign
Top photo by Casey Woods |  Bottom photo by Charles Davis Smith

Custom-made steel and glass sliding doors open the living space to a large roof terrace creates an indoor/outdoor living environment.


Custom-made steel and glass sliding doors open the living space of this modern house to a large roof terrace creates an indoor/outdoor living environment. #RoofTerrace #ModernPergola #OutdoorSpace
Photography by Charles Davis Smith

Back inside and beside the kitchen, is a small hallway that leads to a home office nook surrounded by wood.


This modern house has a small hallway that leads to a home office nook surrounded by wood. #HomeOffice #OfficeNook #InteriorDesign
Top photo by Charles Davis Smith | Bottom photo by Perfecto Creative

Next down the hallway is the bathroom. Grey floor tiles have been paired with textured white tiles to create a contemporary appearance. A skylight located above the shower adds a touch of natural light to the space.


Grey floor tiles have been paired with textured white tiles to create a contemporary bathroom, while a skylight located above the shower adds a touch of natural light to the space. #ModernBathroom #WhiteAndGreyBathroom #BathroomDesign
Photography by Charles Davis Smith

At the end of the hallway is the bedroom that is housed within the cantilever at the front of the house, Large floor-to-ceiling windows provide views of the trees and the street below.


Large windows in this modern bedroom provide views of the trees and the street below. #LargeWindows #WindowDesign #Windows
Photography by Casey Woods | Architecture Design Team: Matt Fajkus, AIA; David Birt; Sarah Wassel; Jooyoung Kim | General Contractor: Risinger & Co | Structural Engineer: ARCH Consulting Engineers | First Floor Walls: Bautex Systems | AV: Smarter Homes

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter

Luminaire – November 2017 – Fritz Hansen T-No. 1

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *