The Wood Expansion Creates Additional Living Space With this Australian Home


A Wooden Extension Generates Extra Living area In This Aussie House | CONTEMPORIST

This contemporary wood extension with back deck was added to a turn-of-the-century house in Australia.
Photography simply by Christine Francis

Husband and wife developers Mick plus Jules Moloney associated with Moloney Designers have lately finished action to their very own house within Ballarat, Sydney.

The original house is a turn-of-the-century weatherboard house, that through the front is usually Victorian, nevertheless the new wooden extension in the back of the home will be contemporary.

This turn-of-the-century weatherboard home in Australia, has a contemporary wooden house extension, that is hidden from view from the street.
Photography simply by Christine Francis

Mick and Jules wanted to refurbish the main house and open it up up to support the transforming needs of the family of 5. The modern extension proceeds the roof type of the house, permitting the old as well as the new to sit down side-by-side, improving the historical past of the authentic house.


This modern house extension continues the roof line of the house, allowing the old and the new to sit side-by-side, respecting the heritage of the original house.
Pictures by Christine Francis

The extension is definitely an open space with the cooking area, dining plus living room just about all sharing exactly the same space. Whitened walls were combined with wooden to create a feeling of warmness, and huge folding doorways open to the particular backyard.


This modern wood house extension is an open room with the kitchen, dining and living room all sharing the same space. White walls have been combined with wood to create a sense of warmth, and large folding doors open to the backyard.
Pictures by Christine Francis

In the family room, there’s open up shelving along with firewood storage space, and next towards the shelf is really a wood-burning fire place. There’s the mirror dangling on the wall structure, which helps you to make the indoor seem bigger, but simultaneously, also conceals the television in order to isn’t being utilized.


In this modern living room, there's open shelving with firewood storage, and next to the shelf is a wood-burning fireplace. There's also a mirror hanging on the wall, which helps to make the interior seem larger, but at the same time, also hides the television when it isn't being used.
Photography simply by Christine Francis

Alongside the family room is a pre-installed wood windows seat that will takes advantage of the sunshine from the high windows. The particular window chair looks away onto the particular backyard and it has hidden storage space underneath the upholstered cushion.


This built-in wood window seat takes advantage of the light from the tall windows and looks out onto the backyard. There's also hidden storage underneath the upholstered cushion.
Pictures by Christine Francis

Here’s the closer consider the extension, called ‘The Wood Box’ in the backyard. You will see where the creative designers got title from because they used Tasmanian Oak for that windows plus exposed supports, Cedar for that siding, plus Blackbutt for that flooring.


This modern 'Wooden Box' house extension uses Tasmanian Oak for the windows and exposed beams, Cedar for the siding, and Blackbutt for the wood flooring.
Digital photography by Christine Francis

Back within, the dining area sits close to the kitchen. Your kitchen combines wooden and dark formply (a type of plywood) drawer methodologies. A line of plant life sitting over the kitchen plus against the walls, add a contact of character to the area.


This modern kitchen combines wood and black formply (a type of plywood) drawer fronts. A row of plants sitting above the kitchen and against the wall, add a touch of nature to the space.
Photography simply by Christine Francis

Here is a look at one particular the bathing rooms that was refurbished in the home. The bright yellow-colored door fits a fun necklace light from the same colour, while the rest of the restroom is monochrome.


This modern bathroom has a bright yellow door that matches a fun pendant light of the same color, while the remainder of the bathroom is black and white.
Photography simply by Christine Francis

Obtain the contemporist day-to-day email e-newsletter – register here

Social Media – Newsletter

Luminaire – April 2017 – Flexform_Zeno_Sofa

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *