The style Of This Home In Ca Was Motivated By The Authentic Mid-Century Contemporary Home This Replaced


The Design Of the House Within California Had been Inspired With the Original Mid-Century Modern House It Changed | CONTEMPORIST

This new home in San Mateo Highlands, California, has been designed by Klopf Architecture as a replacement house for an original Eichler house that burnt down.
Picture taking ©2016 Mariko Reed

This particular new house in San Mateo Highlands, California, continues to be designed by Klopf Architecture as an alternative house to have an original Eichler house that will burnt straight down.

This new home in San Mateo Highlands, California, has been designed by Klopf Architecture as a replacement house for an original Eichler house that burnt down.
Picture taking ©2016 Mariko Reed

Working together with service provider Henry Calvert of Calvert Ventures, the particular architects received inspiration through the original home to create a a lot more open house in the form of an “L”.


This Eichler inspired home has been designed in an L-shape that wraps around the pool.
Photography ©2016 Mariko Reed

The particular backyard, created by Arterra Scenery Architects, is usually fully landscaped and features a pool, the firepit, the barbeque, plus a space meant for outdoor eating.


This backyard is fully landscaped and includes a pool, a firepit, a barbeque and a space for outdoor dining.
Photography ©2016 Mariko Reed

At the rear of a large walls of cup, there’s a floor program with the cooking area, dining, plus living room every sharing exactly the same space.


A large wall of glass wall can be opened to make the main living area in this home ideal for indoor/outdoor living.
Picture taking ©2016 Mariko Reed

The master suite looks on to the backyard through large floor in order to ceiling home windows and the wooden ceiling bears through to the exterior as well.


This master bedroom looks right out onto the backyard through large floor to ceiling windows and the wooden ceiling carries through too.
Digital photography ©2016 Mariko Reed

In the learn bathroom, there are plenty of lighting from the windowpane and skylight. The bath has been divided from the shower, although they perform share exactly the same tile in the wall.


In this master bathroom, there's plenty of light from the window and skylight, and the shower has been separated from the bath, although they do share the same gray subway tile.
Picture taking ©2016 Mariko Reed

In an additional of the home’s bedrooms, home windows follow the roofing line, making sure an abundance of sun light.


The windows in this bedroom follow the roof line and provide an abundance of natural light.
Photography ©2016 Mariko Reed

Inside a secondary restroom, the grey tiles have already been used once again, creating a constant look through the home.


Grey subway tiles have been used for this bathtub and shower surround.
Digital photography ©2016 Mariko Reed

Get the contemporist daily e-mail newsletter – sign up right here

Social Media – Newsletter

Luminaire – November 2016 – Groundpiece

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *