Home Ourem Simply by Filipe Saraiva Arquitectos


House Ourem By Filipe Saraiva Arquitectos | CONTEMPORIST

Filipe Saraiva Arquitectos have designed a modern family house that sits on a slightly sloped piece of farmland in Melroeira - Ourém, Portugal. #Architecture #ModernFamilyHouse #ModernHouse
Picture taking by Joao Morgado – Architecture Pictures

Filipe Saraiva Arquitectos have got designed a contemporary family home that rests on a somewhat sloped bit of farmland in Melroeira – Ourém, Portugal.

Filipe Saraiva Arquitectos have designed a modern family house that sits on a slightly sloped piece of farmland in Melroeira - Ourém, Portugal. #Architecture #ModernFamilyHouse #ModernHouse
Photography by Joao Morgado – Architecture Pictures

The style of the house had been inspired incidentally a child attracts a house along with just 5 lines, the rectangle plus 2 pieces. The pentagon at the front of the home is composed simply by 5 outlines represents the particular walls as well as the roof, as the rectangle is intended to stand for the door as well as the squares, the particular windows.


Filipe Saraiva Arquitectos have designed a modern family house that sits on a slightly sloped piece of farmland in Melroeira - Ourém, Portugal. #Architecture #ModernFamilyHouse #ModernHouse
Pictures by Joao Morgado – Structures Photography

At the side of the house is really a path leading to the doorway, that’s considerably hidden beneath a cover associated with weathered metal.


At the side of the house is a path that leads to the front door, that's somewhat hidden underneath a cover of weathered steel. #HouseEntry #FrontDoor #Architecture
Photography by Joao Morgado – Architecture Picture taking

In the house, the particular wood entry way is hidden into a minor alcove, plus beside the doorway is a songs room.


This modern wood front door is tucked into a slight alcove, and beside the front door is a music room. #WoodFrontDoor #FrontDoor #WoodDoor
Picture taking by Joao Morgado – Structures Photography

The music area, which is setup with a report player as well as a relaxing community hall chair keep an eye out through a black-framed glass walls that provides the view to the garage.


This modern house has a music room, which is set up with a record player and a relaxing lounge chair look out through a black-framed glass wall that provides a view into the garage. #MusicRoom #InteriorDesign #GlassWall
Picture taking by Joao Morgado – Structures Photography

At the additional end from the music space it brings to the main social areas of the house. A substantial round wooden dining table is certainly surrounded simply by black chair that tie along with the dark window frames.


In this modern house, a large round wood dining table is surrounded by black chairs that tie in with the black window frames. #ModernDiningRoom #WoodDiningTable #RoundDiningTable #Windows
Digital photography by Joao Morgado – Structures Photography

Large home windows fill the particular social locations with an sufficiency of sun light, and on awesome nights, your family can enjoy the heat of the fire place in one of the seated areas.


Large windows fill the social areas of this modern house with an abundance of natural light, and on cool nights, the family can enjoy the warmth of the fireplace in one of the sitting areas. #ModernInterior #Fireplace #Windows
Pictures by Joao Morgado – Structures Photography

Behind this particular sitting region is another living room area, now the sofa is focused upon a low cupboard with tv.


A large wall of windows floods this modern house with natural light. #Windows #ModernHouseDesign #LivingRoom
Photography by Joao Morgado – Architecture Digital photography

Furthermore in this section of the house will be the kitchen. Wooden cabinets along with light counter tops add a organic element towards the mostly white-colored interior.


This modern kitchen has wood cabinets with light countertops add a natural element to the mostly white interior. #ModernWoodKitchen #ModernKitchen #KitchenDesign #WoodCabinets
Pictures by Joao Morgado – Structures Photography

At the end of your kitchen is a cup enclosed wines cellar along with shelving plus crates meant for storage.


This black framed glass enclosed wine cellar has shelving and crates for wine storage. #WineCellar #WineStorage #WineRoom
Digital photography by Joao Morgado – Structures Photography

Connecting the particular social parts of the home using the bedrooms as well as other areas of the house is a easy wood stairs between whitened walls.


Connecting the social areas of this modern house with the bedrooms and other areas of the home is a simple wood staircase between white walls. #WoodStairs #ModernInteriorDesign
Digital photography by Joao Morgado – Structures Photography

At the top of the particular stairs is really a loft region that’s been setup as a collection / office at home. A shelving device runs across the wall plus acts as a bookshelf and storage space unit. A big white desk provides area for 4 people to am employed at and beneath the window is really a couch just for relaxed reading through.


This loft area has been set up as a library / home office. A shelving unit runs along the wall and acts as a bookshelf and storage unit. A large white table provides space for 4 people to work at and underneath the window is a couch for relaxed reading. #ModernLibrary #HomeOffice #Shelving
Photography by Joao Morgado – Architecture Pictures

The particular windows within the library are usually angled to follow along with the line from the roof, whilst another huge window operates alongside the inside hallway, filling up it along with light.


These modern windows are angled to follow the line of the roof, while another large window runs alongside the interior hallway, filling it with light. #ModernWindows #AngledWindows
Picture taking by Joao Morgado – Structures Photography

Also upper level are the sleeping rooms. In the master suite, floor-to-ceiling home windows add sun light and a doorway opens the bed room up to a personal courtyard.


In this master bedroom, floor-to-ceiling windows add natural light, while a door opens the bedroom up to a private courtyard. #ModernBedroom
Pictures by Joao Morgado – Structures Photography

Connecting the particular master bedroom as well as the ensuite restroom, is a lengthy row associated with cabinets that will act as the walk-through wardrobe.


A long row of minimalist cabinets that act as a walk-through closet, connecting the master bedroom with the bathroom. #Closets #Wardrobe #InteriorDesign
Photography by Joao Morgado – Architecture Picture taking

Within the master restroom, there’s a big shower at the rear of a cup screen, whilst a freestanding oval bath tub looks out there onto the particular courtyard.


In this master bathroom, there's a large shower behind a glass screen, while a freestanding oval bathtub looks out onto the courtyard. #MasterBathroom #Windows #BathroomDesign
Pictures by Joao Morgado – Structures Photography

The courtyard has a little wood outdoor area as well as the rest can be covered within rippled fine sand.


This small and private courtyard off the master bedroom has a small wood patio area and the rest is covered in rippled sand. #ModernHouseDesign #Courtyard #Windows
Photography by Joao Morgado – Architecture Pictures

Back again inside plus there’s one more bedroom. Setup as a children room, this particular bedroom includes a minimalist white-colored built-in closet and basic shelving. The particular desk plus bed possess both already been positioned to consider advantage of the particular view through the windows.


This modern kids bedroom has a minimalist white built-in wardrobe and simple shelving. The desk and bed have both been positioned to take advantage of the view from the windows. #KidsBedroom #ModernKidsBedroom #BedroomDesign
Picture taking by Joao Morgado – Structures Photography

Heading back towards the social area downstairs, there’s a big wall associated with windows that delivers access to the covered porch that’s encircled by wooden. The outdoor patio has been setup as an outside dining plus lounging region.


This modern house has a large wall of windows that provides access to a covered deck that's surrounded by wood. The deck has been set up as an outdoor dining and lounging area. #Deck #Architecture #ModernHouse #OutdoorDining
Photography by Joao Morgado – Architecture Digital photography

The particular deck provides views from the street plus surrounding cultivated fields, while the stepping rock path potential clients down to front side garden.


The deck of this modern house has views of the street and surrounding farmland, while a stepping stone path leads down to the front garden. #ModernHouse #Landscaping #Deck
Pictures by Joao Morgado – Structures Photography

The front backyard has been setup with a spherical seating region with benches, a circular firepit plus water feature.


This front garden has been set up with a circular seating area with benches, a round firepit and water feature. #Landscaping #LandscapeDesign #ModernGarden #Firepit
Picture taking by Joao Morgado – Structures Photography

The path furthermore leads to the medial side of the home (opposite aside with the front side door), exactly where there’s the terraced landscaped garden along with rows associated with plants.


A path leads to the side of this modern house where there's a terraced landscaped garden with rows of plants. #Garden #ModernGarden #Landscaping
Picture taking by Joao Morgado – Structures Photography

At the rear of the home, the walls is finished along with semi-transparent materials, that when opened up reveals the particular garage.


At the rear of this house, semi-transparent material finishes the house design, and when opened reveals the garage.
Picture taking by Joao Morgado – Structures Photography

Inside, the particular garage includes a high roof, just like the interpersonal areas of the home.


This modern house has a large garage with a hitch ceiling and enough room for 4 cars. #Garage #Architecture #ModernHouse
Photography by Joao Morgado – Architecture Photography | Architecture: Filipe Saraiva | Collaborators: Andreia Correia, Agnieszka Enseignes | Expertise: Rui Santos, Equação Dupla | Design: Vigobloco

Get the contemporist daily e-mail newsletter – sign up right here

Social Media – Newsletter

Luminaire – October 2017 – Fritz Hansen T-No. 1

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *