Higher Desert Contemporary By DeForest Architects


High Wilderness Modern Simply by DeForest Designers | CONTEMPORIST

DeForest Architects have designed a modern house in Bend, Oregon, for their clients, an interior designer and her partner, as a place to getaway, recharge and relax. #ModernHouse #ModernArchitecture
Picture taking by Bob Granen

DeForest Architects possess designed a brand new house in Bend, Oregon, for his or her clients, an inside designer plus her companion, as a spot to getaway, refresh, and rest.

The exterior of the home has custom made stained planks siding in order to to mix the house along with the varied designs and delicate colors from the desert

The exterior of this modern house has custom stained cedar siding that helps to blend the house in with the varied textures and subtle colors of the desert. #ModernHouse #Architecture #CedarSiding
Photography simply by John Granen

On the entry courtyard, a moving screen plus swinging door can be set up to be warm and personal, or open and inviting.


At the entry courtyard of this modern house, a rolling screen and swinging gate can be configured to be cozy and private, or wide open and welcoming.  #ModernHouse #GlassDoor #ConcretePath
Photography simply by John Granen

Walking inside, there is an front entrance with reclaimed whitened oak manufactured flooring, that is also been utilized throughout the house.


This modern entryway feature a stained cedar wall and reclaimed white oak engineered flooring. #StainedCedar #CedarAccentWall #WhiteOakFlooring #WoodFlooring
Digital photography by Sara Granen

In the family room, there’s a lot more stained planks that’s been machine made to a customized profile. The particular wood emphasize wall encompases a dark fireplace, whilst a light coloured couch, higher ceilings plus plenty of home windows help to keep the inside bright.


This modern living room features a stained cedar wood accent wall surrounds a black fireplace, while a light colored couch, high ceilings and plenty of windows help to keep the interior bright. #StainedCedar #LivingRoom #InteriorDesign
Picture taking by Bob Granen

Behind the particular living room could be the kitchen which has a white lacquer finish, having a glossy exotic white cup tile backsplash. The design from the kitchen isle includes a good overhang enabling seating.


This modern kitchen has a white lacquer finish, with a glossy tropical white glass tile backsplash. The design of the kitchen island includes an overhang to allow for seating. #ModernWhiteKitchen #KitchenDesign #InteriorDesign
Digital photography by Bob Granen

In the dining area, Aplomb necklaces lights, created by Paolo Lucidi and Luca Pevere, suspend above the wood dining room table crafted from 18th-century floorboards, that is surrounded by Anziano Chairs simply by Donghia.


In this modern dining room, Aplomb pendants lights, designed by Paolo Lucidi and Luca Pevere, hang above a wood dining table crafted from 18th-century floorboards, that's surrounded by Anziano Chairs by Donghia. #ModernDiningRoom #DiningTable #ModernLighting #WhiteDiningChairs
Digital photography by David Granen

Outside, there are a patio made out of large format precast concrete pavers, that allows for views of snowcapped peaks as well as the Deschutes Nationwide Forest.


The modern patio of this house features a large format precast concrete pavers. #Patio #Landscaping #LandscapeDesign #HouseDesign
Picture taking by David Granen

Back within, and there is a home workplace with a windowpane that flawlessly frames the particular view.


This modern home office has a window that perfectly frames the view. #HomeOffice #Window #InteriorDesign
Picture taking by Ruben Granen

In the natural powder room, the graphic parrot wall covering from Trove continues to be used to develop a unique look.


In this modern powder room, a graphic bird wall covering from Trove has been used to create a unique appearance. #Wallpaper #Birds #PowderRoom #Bathroom
Photography simply by John Granen

Within the bedroom, big windows ton the interior along with natural light, whilst an open shelves unit in just a cedar accessorize wall offers a place for private items.


In this modern master bedroom, large windows flood the interior with natural light, while an open shelving unit within a cedar accent wall provides a place for personal items. #MasterBedroom #Windows #Shelving #InteriorDesign
Digital photography by Sara Granen

In the learn bathroom, the skylight keeps the cup enclosed bath bright, whilst a darkish vanity connections in with all of those other dark wooden used through the entire home.


In this modern master bathroom, a skylight helps to keep the glass enclosed shower bright, while a dark vanity ties in with the rest of the dark wood used throughout the home. #MasterBathroom #ModernBathroom
Picture taking by Steve Granen | Builder: DeForest Designers | Team: Steve DeForest, Ted Cameron, Louisa Jauregui, Geoff Briggs | Interiors: NB Design Team | Construction: Doug Young Building | Surroundings: Heart Suspension springs Landscape Style

Have the contemporist everyday email e-newsletter – sign upward here

Social Media – Newsletter

Luminaire – May 2018 – Ingo Maurer Babadul

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *