FINNE Architects Style A New Live-Work Building Within Seattle


FINNE Designers Design A brand new Live-Work Developing In Seattle | CONTEMPORIST

Architect Nils Finne has recently completed his latest project, the FINNE Svendsen Building, an live-work building in Seattle, Washington, where Nils Finne is both the architect and the building owner.
Digital photography by Benjamin Benschneider

Builder Nils Finne has recently finished his newest project, the FINNE Svendsen Constructing, a live-work building within Seattle, Wa, where Nils Finne is definitely both the builder and the creating owner.

3 storey constructing with lots of windows plus lofted decorations is located on the corner great deal, allowing for people walking simply by to have a glance of the actions happening within.

Architect Nils Finne has recently completed his latest project, the FINNE Svendsen Building, an live-work building in Seattle, Washington, where Nils Finne is both the architect and the building owner.
Picture taking by Benjamin Benschneider

At the first plus third ground of the creating, large cup panels task forward, during the second ground, the cup panels are usually recessed. Custom-milled Western Reddish Cedar having a blackened spot have been useful for the spandrel panels.


On the first and third floor of this live-work building, large glass panels project forward, while on the second floor, the glass panels are recessed. Custom-milled Western Red Cedar with a blackened stain have been used for the spandrel panels.
Pictures by Benjamin Benschneider

Strong roof overhangs, built-in colors, and higher operating clerestory windows are used to reduce temperature gain within summer months.


This live-work building in Seattle features deep roof overhangs, built-in shades and high operating clerestory windows are used to reduce heat gain in summer months.
Pictures by Benjamin Benschneider

The particular entrance towards the building includes a custom sapele wood doorway that provides a hot touch towards the building plus contrasts the particular building’s blackened wood metal cladding.


The entrance to this modern live-work building features a custom sapele wood front door that adds a warm touch to the building and contrasts the building’s blackened wood cladding.
Photography by Benjamin Benschneider

Inside, the particular steel stairs that links all the flooring is open up and inviting, inviting individuals to use the stairways instead of the elevator.


Inside, the steel staircase that connects all the floors is open and welcoming, inviting people to use the stairs instead of the elevator.
Photography by Benjamin Benschneider

The stairwell has a 3-story glass wall structure that floods the space along with natural light.


The stairwell has a 3-story glass wall that fills the space with natural light.
Digital photography by Benjamin Benschneider

The particular stairs also provide custom-designed metal railing sections that provide darkness patterns within the stairwell once the sun strikes them within the late mid-day.


These modern stairs have custom-designed steel railing panels that provide shadow patterns in the stairwell when the sun hits them in the late afternoon.
Photography by Benjamin Benschneider

The building, made to be a eco friendly structure from the beginning, features components like drinking water conserving domestic plumbing fixtures, DIRECTED lighting, in your area sourced components, high-performance Low-E windows and photovoltaic panels.

The particular 9, 1000 sqft constructing also has radiant hydronic cooling and heating system plus costs simply $ thirty-5 per month in order to heat.


This live-work building, designed to be a sustainable structure from the start, features elements like water conserving plumbing fixtures, LED lighting, locally sourced materials, high-performance Low-E windows and photovoltaic panels. The 9,000 sqft building also has radiant hydronic heating and cooling system and costs just $  35 per month to heat.
Pictures by Benjamin Benschneider

Obtain the contemporist day-to-day email publication – sign upward here

Social Media – Newsletter

Luminaire – July 2017 – Stacking

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *