Eco-friendly Mountain Vacation by Flavin Architects


Green Hill Getaway simply by Flavin Designers | CONTEMPORIST

Flavin Architects have designed this modern shingle-covered house on a wooded property in Fayston, Vermont.
Picture taking by Nat Rea Pictures

Flavin Designers have created this modern shingle-covered home on a wooded property within Fayston, Vermont.

The house, that is discreetly problem from the street, is separated into 2 areas, the main home on the remaining, and the visitor house plus garage around the right. Whenever approaching the home, you are welcomed by contemporary landscaping and may see through in order to woods at the rear of the house.

This modern house, which is discreetly set back from the road, is split into 2 sections, the main house on the left, and the guest house and garage on the right. When approaching the house, you're greeted by modern landscaping and can see through to the woods behind the house.
Photography simply by Nat Rea Photography

Inside the house the materials palette continues to be kept basic, with cement floors, fir ceilings, wooden and metallic beams, plus plaster wall space.


Inside this modern house the material palette has been kept simple, with concrete floors, fir ceilings, wood and metal beams, and plaster walls.
Photography simply by Nat Rea Photography

Off aside of the front entrance is a mudroom with aspects of corrugated steel, which can be observed throughout the house. Gray cabinets, open up shelving plus shoe shelves make it simple to organize the particular mudroom.


Off to the side of the entryway in this modern house is a mudroom with elements of corrugated metal. Grey cabinets, open shelving and shoe racks make it easy to organize the mudroom.
Digital photography by Nat Rea Pictures

Out of this angle, you are searching back in the large wooden front door. You can even see that the particular wall over the right, that is part of the cooking area, has been made in to a chalkboard wall structure.


Light concrete floors, plaster walls, wood ceilings and steel beams make up the material palette of this modern house.
Photography simply by Nat Rea Photography

In the family room, bright coloured seating as well as a fireplace having a stone encompass creates a relaxing environment. Sun light floods the internal through the many windows, many of which have been made to follow the roofing line.


In this modern living room, bright colored seating and a fireplace with a stone surround creates a relaxing environment. Natural light floods the interior through the numerous windows, some of which have been designed to follow the roof line.
Digital photography by Nat Rea Picture taking

Nearby from the family room is the dining area, that loves views from the backyard with the large image window.


Wood framed windows provide this dining room views of the surrounding woods. A large wood table also compliments the wood ceiling and window frames.
Picture taking by Nat Rea Picture taking

Gray cabinets as well as the chalkboard walls define your kitchen. A stainless-steel movable club with chairs can also dual as a kitchen area island as needed for extra preparation space.


Grey cabinets and a chalkboard wall define this modern kitchen. A stainless steel movable bar with seats can also double as a kitchen island when needed for extra prep space.
Picture taking by Nat Rea Digital photography

Away to the side from the dining room is really a second living area with immediate access to the back garden. The shingles used on the outside of the house are also used because wall covers in this area.


This modern living space has direct access to the backyard. The shingles used on the exterior of the house have also been used as wall coverings in this room.
Photography simply by Nat Rea Photography

Outside, there are a patio along with sun siege-longs and a backyard fireplace. With this angle, you can view that the roofing is sloped, this was the request of the house owner to make certain that the snowfall / glaciers doesn’t develop in the winter. The particular sloped roofing also maximizes unaggressive solar heating system in the winter, as well as the generous overhangs protect through summer sunlight.


This modern house has a backyard patio with sun loungers and an outdoor fireplace. From this angle, you can see that the roof is sloped, this was a request of the home owner to make sure that the snow / ice doesn't build up in the winter. The sloped roof also maximizes passive solar heating in the winter, and the generous overhangs protect from summer sun.
Photography simply by Nat Rea Photography

Back within, there’s the yoga recording studio with higher ceilings plus views from the trees.


This modern house surrounded by woods, has a yoga studio with high ceilings and views of the trees.
Picture taking by Nat Rea Pictures

With this bathroom, there are a submerged built-in bath tub and a bath with a liquid glass encircle.


In this modern bathroom, there's a sunken built-in bathtub with views of the backyard, and a shower with a frosted glass surround.
Photography simply by Nat Rea Photography

In an additional bathroom, greyish tiles accentuate the wall space, while the glass bath surround enables the light from your window going through to the particular vanity.


In this modern bathroom, grey tiles adorn the walls, while a glass shower surround allows the light from the window to travel through to the vanity.
Pictures by Nat Rea Pictures

Back again outside with the front of the home, there’s the path leading to the visitor house plus garage. Water that operates off the roofing is led to a planter, keeping the way dry.


This modern house has a landscaped front yard that gets watered via the runs off from roof. To the side of the main house is a guest house and garage that are covered in wood shingles and have a sloped roof.
Digital photography by Nat Rea Pictures

The particular guest home, follows exactly the same design of the primary house, having a sloped roofing, plenty of home windows and wooden shingles. Dual doors open to the back garden, while the garage area is situated on the far finish.


This modern guest house follows the same design of the main house, with a sloped roof, plenty of windows and wood shingles. Double doors open up to the backyard, while the garage is situated off to the side.
Photography simply by Nat Rea Photography. Scenery architect: WAGNERHODGSON landscape structures. General Service provider: Gristmill Contractors

Have the contemporist every day email e-newsletter – register here

Neocon – Positive Spaces – 728×90

Luminaire – June 2017 – Moroso

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *