A Vertical Wood Exterior Is the Face Of This New Korean BBQ Restaurant


A Vertical Wood Exterior Is the Face Of This New Korean BBQ Restaurant | CONTEMPORIST

Inspired by traditional Chinese iconography and the work of Japanese architect Kengo Kuma, the facade of this modern Korean BBQ restaurant has a slatted wood exterior with a character cut-out and bright white signage. #WoodFacade #RestaurantDesign
Photography by James Morgan

Australian architecture and interiors firm Biasol, have recently completed HINOAK, a modern Korean barbecue restaurant in Melbourne.

Inspired by traditional Chinese iconography (which is used in Korean culture) and the work of Japanese architect Kengo Kuma, the facade of the restaurant has a slatted wood exterior with a character cut-out and bright white signage.

Inspired by traditional Chinese iconography and the work of Japanese architect Kengo Kuma, the facade of this modern Korean BBQ restaurant has a slatted wood exterior with a character cut-out and bright white signage. #WoodFacade #RestaurantDesign
Photography by James Morgan

Inside, the ceiling reflects elements of the finely crafted eaves of traditional Korean houses. The timber-battened ceiling descends gently from the front of the restaurant to the back, and at the end it curves into the rear wall and hides the door.


Inside this modern restaurant, the ceiling reflects elements of the finely crafted eaves of traditional Korean houses. The timber-battened ceiling descends gently from the front of the restaurant to the back, and at the end it curves into the rear wall and hides the door. #RestaurantDesign #InteriorDesign #Restaurant
Photography by James Morgan

The interior of the restaurant with its soft grey walls, has banquette seating and 2 banks of timber tables with integrated charcoal barbecues. Instead of having pendant lights hanging above the tables, the designers installed LED backlighting behind the banquettes.


The interior of this modern Korean BBQ restaurant has soft grey walls and banquette seating with 2 banks of timber tables with integrated charcoal barbecues. Instead of having pendant lights hanging above the tables, the designers installed LED backlighting behind the banquettes. #RestaurantDesign #InteriorDesign
Photography by James Morgan

The bar at the rear of the restaurant is encased in terrazzo tiles and topped with sculpted timber benchtops that sit atop the bar in sections. Above the bar, suspended black display shelving descends from the ceiling, and behind the bar, there’s a backlit niche cut into the wall that displays fine spirits.


The bar at the rear of this modern Korean BBQ restaurant is encased in terrazzo tiles and topped with sculpted timber benchtops that sit atop the bar in sections. Above the bar, suspended black display shelving descends from the ceiling, and behind the bar, there's a backlit niche cut into the wall that displays fine spirits. #BarDesign #InteriorDesign #RestaurantDesign
Photography by James Morgan

On the walls, the restaurant’s logo and brandmark have been debossed into the concrete-like wall surface.


On the walls of this modern restaurant, the restaurant's logo and brandmark have been debossed into the concrete-like wall surface. #Logo #RestaurantDesign #InteriorDesign
Photography by James Morgan

The branding for the restaurant is focused on the Chinese symbol for ‘fire’, which is commonly used in Korean culture. This character features on the printed materials, has been cut into the wood slat facade and as seen in the photo above, featured on the wall.


The branding for this modern Korean BBQ restaurant is focused on the Chinese symbol for ‘fire’, which is commonly used in Korean culture. This character features on the printed materials, has been cut into the wood slat facade and as seen in the photo above, featured on the wall. #Branding #Design #RestaurantBranding
Photography by James Morgan

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter

Luminaire – November 2017 – Flexform Helen

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *