A Rear Addition Was Added To Increase The Living Space In This Family Home


Guild Architects were asked to design an extension that would integrate the garden as part of the living area, and encourage living outdoors.
Photography by Peter Bennetts

This new contemporary extension was added to a heritage home in Melbourne, Australia, to provide the family with larger living areas.

This original period home in Melbourne, Australia, was modified to include a new contemporary extension that provided the family with new living areas.
Photography by Peter Bennetts

When talking with their clients, Guild Architects were asked to design an extension that would integrate the garden as part of the living area, and encourage living outdoors.


Sliding doors connect the landscaped yard with the interior of this home.
Photography by Peter Bennetts

Here, you can see the hallway that connects the original home with the extension.


A long hallway connects the original home with the new extension in this Australian house.
Photography by Peter Bennetts

The extension has a new kitchen, with white cabinets, wood and stainless steel countertops, and a red and white patterned backsplash. The window behind the sink lets natural light in, and provides a view of the original home.


This kitchen has been designed with white cabinets, wood and stainless steel countertops and a red and white patterned backsplash..
Photography by Peter Bennetts

From the kitchen, the extension opens up and you can see that the wood ceiling continues from the inside to the outside.


This house extension opens up and becomes double-height, with a wooden ceiling that flows from the inside to the outside.
Photography by Peter Bennetts

The dining and living areas share the space, with large sliding wood and glass doors opening up to the outside.


In this contemporary house extension, the dining area and living area share the space, with large sliding wood and glass doors opening up to the outside.
Photography by Peter Bennetts
modern-architecture_090616_08
Photography by Peter Bennetts

At the rear of the extension, there’s a large covered area, providing space for an outdoor BBQ and shade for when it gets hot.


At the rear of this extension, there's a large covered area, providing space for an outdoor kitchen and shade for when it gets hot.
Photography by Peter Bennetts

At night, the lights from the inside of the home light up the garden.


At night, the lights from the inside of this home light up the garden.
Photography by Peter Bennetts

Around the side of the home, there’s a path that separates the original home from the new extension.


This home has a small path leading to a living room that separates the original home from the new extension.
Photography by Peter Bennetts

Inside, there’s a lightly sunken living room, with a custom built-in corner sofa.


This home has a slightly sunken living room with a custom built-in corner sofa.
Photography by Peter Bennetts

From this angle you can see how the home connects the old and the new, with the original house on the left, and the extension on the right.


This living room is stepped down from the main hallway of the home.
Photography by Peter Bennetts

Here’s a quick look at the bathroom, that has a glass enclosed shower, and tiles that seamlessly flow from the shower to the bathtub surround.


This bathroom has a glass enclosed shower, and tiles that seamlessly flow from the shower to the bathtub surround.
Photography by Peter Bennetts

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *