A new addition for a historic residence in Sydney


The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

Bijl Architecture have completed the contemporary renovation and addition of a home that dates back to the 1910s in Sydney, Australia.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

The front of the home retains the existing historical architecture from the 1910s.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

A skylight fills the hallway with natural light, major to the new addition at the rear of the house.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

In this space, modern furniture and lighting update the area, even though nonetheless allowing historic functions like the fireplace to remind us which part of the property we’re in.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

In the bathroom, a glass partition has been added to separate the shower and bath, from the vanity and toilet.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

The authentic hallway broadens to connect the outdated and the new, turning out to be the hinging point of the residence, fanning out into a generous open-strategy residing space.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

At the rear, a new kitchen, dining and residing spot opens up to a wide covered deck.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

In the kitchen, a lengthy letterbox window has been utilised in location of a kitchen backsplash.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts
The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts
The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

Whitewashed Tasmanian Oak was chosen for the flooring.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

Bi-fold doors open the room fully to the outdoor timber deck, grass and pool past.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts
The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

Skylights in the decking roof produce 3 visual punctuation marks.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

At the side of the residence, the new black bricks and present light brown bricks are organized in an artful mosaic-like placement, that form the meeting level of the present residence and the extension.

The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts
The Step Down House By Bijl Architecture
Photography by Peter Bennetts

Get the contemporist everyday e-mail newsletter – indicator up right here


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *