A contemporary Cantilevered Back Extension Had been Added To This particular Heritage House


A Modern Cantilevered Rear Expansion Was Put into This Traditions Home | CONTEMPORIST

Australian architecture firm Architecton, have designed a new contemporary rear extension to a heritage home in Melbourne.
Photography simply by Jack Lovell

Australian structures firm Architecton, have got designed a brand new contemporary expansion to a history home within Melbourne.

From your front of the house, there’s simply no signs of the particular dramatic expansion that is situated at the rear of the house.

Australian architecture firm Architecton, have designed a new contemporary rear extension to a heritage home in Melbourne.
Digital photography by Jack port Lovell

At the rear of the house, the extension is extremely visible, having a large cantilevered box increasing out on the backyard outdoor. Large foldable shutters include the home windows in the expansion adding personal privacy and safety.


At the rear of this historic home, a new extension is very visible, with a large cantilevered box extending out over the backyard patio. Large folding shutters cover the windows in the extension adding privacy and security.
Photography simply by Jack Lovell

Here is a nearer look at the wooden shutters in action.


This Australian home received a cantilevered extension with large shutters that provide privacy and protect the windows from the elements.
Pictures by Jack port Lovell

In the brand new extension, a big open flooring plan continues to be created with the area split equally between the family room and the cooking area.


In this new house extension, a large open floor plan has been created with the space split evenly between the living room and the kitchen.
Photography simply by Jack Lovell

Within the living region, a materials palette associated with stone, cement and metallic have been utilized to create a great contemporary feel and look.


In this living area, a material palette of stone, concrete and metal has been used to create a cool contemporary look and feel.
Photography simply by Jack Lovell

Your kitchen is much better with the use of lighting wood plus lighter coloured stone. Simply off the kitchen area is the eating area, that will receives lots of natural light via the large skylight.


This modern kitchen has a nice light feel to it with the use of light wood and light marble. The dining room shares the space and has plenty of natural light from the large skylight above.
Photography simply by Jack Lovell

In front of the home, an area was changed into a white contemporary workplace with a walls full of shelves.


This bright white home office has shelving running along one wall with a bay window providing lots of natural light.
Photography simply by Jack Lovell

As opposed to the white office, here is a look at the particular home’s daring black restroom, where dark tiles produce a dramatic appear.


Black tiles create a bold and dramatic look in this modern powder room.
Photography simply by Jack Lovell

Have the contemporist day-to-day email publication – register here

Social Media – Newsletter

Luminaire – November 2016 – SideWall

Social Media – Pinterest



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *